Microsoft Edge skifter til samme web engine som Google Chrome

Jeg har som webudvikler altid været frustreret over at tilpasse samtlige websites til Internet Explorer og Microsoft Edge, da der bare altid har været problemer med dem begge to. Microsoft har dog nu endeligt valgt, at skifte sin web engine ud med den samme, som bliver brugt i Google Chrome. Denne web engine kaldes Blink og er open source. Det betyder, at mit arbejde som webudvikler, er blevet lidt lettere. Dog ikke helt endnu, for der går jo nogle år endnu, inden folk får opdateret deres browsere til nyeste version. Men om ikke andet, så er det et skridt i den rigtige retning for Edge.

Jeg synes, at Microsoft gør det rigtige ved at satse på den samme Blink web engine som Chrome. Hvem ved, måske kan det lokke flere brugere over på Edge browseren, hvis Microsoft formår at skabe en extraordinær god browser oplevelse. Blink er nemlig ikke ejet af Google og derfor har Microsoft en potentiel mulighed for at effektivisere koden på en bedre måde end Chrome. Desværre har Microsoft nok bare været lidt for længe om at gøre noget ved deres rygte (den værste browser) i branchen. Grundet dette rygte, tror jeg at det er de færreste som vil tro på at Edge kan slå Chrome på sigt.

Ser man på statistikken på grafikken herunder, er det tydeligt at Microsoft aldrig har formået at vende den nedadgående kurve for deres markedsandele på browser markedet. En statistik som i mine øjne er selvforskyldt. Med sådan en historik bag sig, så tror jeg at det bliver svært at overbevise brugerne om, at skifte tilbage til Edge.

Usage share of web browsers (Source StatCounter).svg


By Usage share of web browsers (Source Net Applications).svg: arichnad, Daniel.Cardenas, Litehacker – Own work, CC BY 3.0, Link